e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Huidverbetering

Is er een verdoving nodig bij een behandeling met PhilArt Eye?

Voor de behandeling kun je een verdovende crème krijgen, EMLA-crème. Dit kan de behandeling iets aangenamer maken, al zijn er genoeg mensen die dit niet nodig vinden.

Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?

Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.

Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?

Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.

Wat zijn enkele effectieve manieren om rokerslijntjes te voorkomen of te verminderen zonder cosmetische ingrepen?

Enkele manieren om rokerslijntjes te voorkomen of verminderen zonder cosmetische ingrepen zijn stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schade door de zon, hydratatie van de huid, een gezonde voeding met voldoende antioxidanten en het vermijden van overmatig fronsen of bewegen van de lippen. Als je echter al last hebt van rokerslijntjes vormen injectables veelal de beste oplossing.

Wat zijn rokerslijntjes en waarom komen ze vaak voor bij mensen die roken?

Rokerslijntjes zijn fijne verticale lijntjes en rimpels die zich vormen rond de mond en lippen van mensen die vaak roken. Ze ontstaan door herhaalde bewegingen van de lippen en de huid tijdens het roken, evenals door de schadelijke effecten van tabaksrook op de huid. Roken kan leiden tot een afname van collageen en elastine in de huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. Rokerslijntjes kunnen ook voorkomen bij mannen en vrouwen die niet roken, maar veel spieractiviteit hebben rondom de mond.

Kan ik met Skinboosters behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens het geven van borstvoeding. We zullen dan ook niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling tegen pigmentvlekken uit?

Dit hangt af van de behandeling. Ben jij benieuwd wat onze huidtherapeuten voor je kunnen betekenen? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Mag ik na de behandeling tegen pigmentvlekken de zon in?

Nee, wij raden het af om de zon in te gaan na de behandeling. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan na de behandeling, dan raden wij een zonbescherming met minimaal SPF50 aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zon en pigmentvlekken gaan niet goed samen.

Wordt de behandeling tegen pigmentvlekken vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, een behandeling tegen pigmentvlekken betreft een behandeling met cosmetische doeleinden. Daarom wordt deze behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een behandeling tegen pigmentvlekken?

Hoe vaak je langs moet komen voor resultaat verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je huidtype en hoe diep de pigmentvlekken in de huid liggen.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling tegen pigmentvlekken aan?

Dit is moeilijk te zeggen. Hoe lang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van de diepte van de pigmentvlekken en hoe vaak iemand langskomt om de pigmenten te laten behandelen.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Nee, tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Wordt de peeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peeling voldoende zijn. Vaak zullen er toch meerdere peelings nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren tijdens een gratis consultgesprek over het aantal behandelingen.

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

Zitten er risico's aan de fractional laser-behandeling?

Na de behandeling kan je last krijgen van extra roodheid en oedeem in het behandelde gebied. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Daarnaast raden wij aan om minimaal twee dagen voor, en minimaal drie dagen na de behandeling Zelitrex te nemen wanneer je in het verleden een koortslip hebt gehad. Het is mogelijk dat je de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer je jezelf niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kan je last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Hoe ziet mijn huid er na de fractional laser-behandeling uit?

Er ontstaan kleine korstjes die er na twee tot vijf dagen vanzelf afvallen. De alledaagse dingen kan je gewoon doen. In overleg met de huidtherapeut mag je na de behandeling of de volgende dag make-up of camouflage aanbrengen.

Mag ik na de fractional laser-behandeling de zon in?

Wij raden het ten zeerste af om na de behandeling zonder zonbescherming naar buiten te gaan. Belangrijk is om jezelf aan te leren iedere ochtend een bescherming aan te brengen. De eerste week minimaal factor 50 en hierna factor 30, dit tot zeker twaalf weken na de behandeling. Ook wanneer de zon niet schijnt. Daarnaast is het belangrijk om voor de behandeling minimaal zes weken niet de zon in te gaan. Ook het gebruik maken van de zonnebank of bruiningscrème aanbrengen op het te behandelen gebied wordt afgeraden.

Wordt de fractional laser-behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van fractional laser?

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig kunnen zijn. Er kan geen enkele garantie worden gegeven over het aantal behandelingen en het resultaat van deze behandelingen. Onze huidtherapeuten kunnen je tijdens het consultgesprek een indicatie geven van het aantal behandelingen dat zij verwachten dat noodzakelijk is.

Hoe lang houdt het resultaat van de fractional laser-behandeling aan?

Dit kan verschillend zijn er persoon en van hoeveel laserbehandelingen er zijn gegeven. Onze huidtherapeuten geven je graag advies over het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw klachten.

Hoe ziet mijn huid er na de couperose-behandeling uit?

Na de behandeling kan je tijdelijk last hebben van extra roodheid, korstjes of velletjes. Wij raden je aan hier van af te blijven. Na enkele uren is dit weer weggetrokken. Indien er blauwverkleuring is opgetreden, wat in sommige gevallen kan voorkomen en wat bij behandeling van enkele aandoeningen ook gewenst is, zal de blauwverkleuring binnen twee tot drie weken volledig zijn weggetrokken.

Mag ik na een couperose-behandeling de zon in?

Na een couperose-behandeling wordt je afgeraden om de zon in te gaan. Als je de zon in wilt gaan raden we je aan een goede zonbescherming te gebruiken. Een zonnecrème met minimaal factor 30 is dan aan te raden. Wanneer je na de behandeling te snel de huid blootstelt aan de zon, bestaat de kans dat er pigmentvlekken ontstaan.

Wordt een couperose behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een couperose-behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat dit een cosmetische behandeling betreft.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een couperose-behandeling?

Wij adviseren gemiddeld twee tot tien behandelingen met tussenpozen van vier tot acht weken voor optimaal resultaat. Hoe vaak je langs moet komen voor de behandeling verschilt per persoon. Na de behandeling adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de couperose-behandeling aan?

Hoe lang het resultaat van de behandeling behouden wordt is afhankelijk van de aanleg. De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe vaatjes ontstaan. Om optimaal resultaat van de behandeling te behouden adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar langs te komen voor de behandeling.

Mag ik make-up dragen bij een behandeling bij de huidtherapeut?

Dit kan per behandeling verschillen. Hier zal je huidtherapeut je meer over vertellen tijdens een consult.

Kan ik zonder doorverwijzing bij een huidtherapeut terecht?

Ja, dit kan. Sommige behandelingen kunnen worden vergoed door de verzekering met doorverwijzing van een dokter. Vaak is het verstandig om eerst langs je huisarts te gaan, voordat je langs de huidtherapeut gaat.

Wat kan ik zelf doen om een mooi resultaat te behouden na mijn huidbehandeling?

Om een mooi resultaat te behouden raden wij je aan de nazorg van de huidtherapeuten goed op te volgen. Daarnaast kan het noodzakelijk zijn om de behandeling te herhalen voor een mooi en blijvend resultaat.

Worden huidbehandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Meestal niet, behalve voor acné-behandelingen kan er vergoeding zijn indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Om dit zeker te weten kan je contact opnemen met je verzekeraar.

Zijn Skinboosters schadelijk tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van jouw baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Kan ik een Skinbooster combineren met andere huidbehandelingen?

Skinboosters zijn op zich te combineren met andere huidbehandelingen. Wel adviseren wij om een periode van een à twee werken tussen de behandelingen aan te houden. Dit wordt tijdens het consult besproken.

Zijn Skinboosters voor iedereen geschikt?

Ja, een Skinbooster behandeling is geschikt voor iedereen. De Skinbooster herstelt de huid en hydrateert deze van binnenuit. Hij kan gebruikt worden om de huid weer een mooie gloed te geven, maar ook om de huid in mooie conditie te huiden. Daarnaast helpt de Skinbooster om acne-littekens en zonschade te herstellen.

Doet een behandeling met een Skinbooster pijn?

Nee, in principe hoef je bij Skinbooster-behandeling geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Wat is het verschil tussen een filler en een Skinbooster?

Een Skinbooster vermindert geen diepe rimpels zoals een filler wel doet. Wel helpt een Skinbooster om fijne lijntjes te verminderen of verwijderen. De Skinbooster is puur gemaakt om de huid te hydrateren en een mooie gloed te geven. De Skinbooster is vrij vloeibaar, waardoor er ook maar weinig van nodig is om goed resultaat te bereiken. Een filler is zo bewerkt dat deze geschikt is om ook diepere rimpels op te vullen.

Hoe ziet mijn huid er na de Skinbooster-behandeling uit?

Na een behandeling met Skinboosters kan je een aantal dagen last hebben van wat roodheid, lichte zwelling of blauwe plekjes. Dit verdwijnt na enkele dagen. Wel kan je je huid koelen om zwelling na de behandeling tegen te gaan. Daarnaast adviseren wij om 24 uur te wachten met het aanbrengen van make-up.

Mag ik na de Skinbooster-behandeling de zon in?

Over het algemeen wordt aanbevolen om directe blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende minimaal één week na de behandeling met skinboosters te vermijden. Dit komt omdat de huid na de skinbooster-behandeling gevoeliger kan zijn voor zonlicht, wat kan leiden tot hyperpigmentatie, ontstekingen of andere complicaties. Als je toch de zon ingaat, zorg er dan voor dat je een hoge SPF gebruikt.

Zijn er bijwerkingen bij een Skinbooster-behandeling?

De meest voorkomende bijwerkingen bij Skinboosters zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen na enkele uren of dagen na de behandeling.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een Skinbooster-behandeling?

Het resultaat van een behandeling met Skinboosters houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan. Wij raden aan om een keer in het half jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden. De behandeling kan zo vaak herhaald worden als je wilt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online