De kliniek

Veelgestelde vragen: Endermologie

Waarom wordt endermologie afgeraden na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling is het belangrijk dat de huid de kans krijgt te herstellen en zich weer te hechten. Tijdens een endermologie-behandeling wordt de huid omhoog getrokken om een betere doorbloeding te stimuleren. Wanneer dit wordt gedaan na een liposuctie-behandeling kan de huid onvoldoende herstellen en hechten.

Mag ik na de endermologie-behandeling de zon in?

Ja, na een endermologie-behandeling kan je gewoon de zon in. Toch raden we altijd aan om je goed in te smeren met een zonnebrand met minimaal factor 30, ook wanneer de zon niet schijnt om de huid te beschermen.

Wordt endermologie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van endermologie?

In de meeste gevallen zal endermologie ingezet worden in de vorm van een kuur. Deze zal minimaal acht tot vijftien behandelingen in beslag nemen, afhankelijk van de conditie van jouw huid. Hierna raden wij aan om gemiddeld een keer per maand langs te komen om het gewenste resultaat te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de endermologie-behandeling aan?

Wanneer het gewenste resultaat bereikt is raden wij aan om de behandelingen op 'onderhoudsbasis' te blijven toepassen om het in stand te houden. De frequentie zal per persoon verschillen, maar dit zal gemiddeld een keer per maand zijn.

Maak een afspraak