De kliniek

Cellulite

Wilt u van uw cellulite af?

Waarschijnlijk heeft u er ook last van. Ongeveer 90 procent van de vrouwen heeft namelijk cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Als u het heeft, bent u er meestal niet blij mee.

Wat kost endermologie tegen cellulite?

De kosten per endermologie-behandeling zijn € 67,50. Er zijn ook pakketten waarmee de kosten per behandeling lager zijn.

BehandelingenPrijs
Per behandeling€ 67,50
8 behandelingen€ 525,-
15 behandelingen€ 925,-

Een behandeling tegen cellulite

U vindt deze onschuldige aandoening waarschijnlijk ontsierend en u heeft liever een mooi glad huidje.  Cellulite komt meestal voor op de bovenbenen en billen en wordt veroorzaakt door vrouwelijke hormonen. Gelukkig is er iets te doen tegen cellulite. Daarvoor kunt u bij onze huidtherapeuten terecht.

Gratis consult voor een behandeling tegen cellulite?

Elke huidbehandeling begint met een gratis en vrijblijvend consult. De huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Zij analyseren het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk zal gaan. U kunt tijdens dit consult ook al uw vragen stellen.

Afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Bel naar 076 – 542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Hoe gaat een behandeling tegen cellulite?

Cellulite wordt veroorzaakt door het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Oestrogeen zorgt voor veel opslag in de vetcellen en voor losser bindweefsel. Dit tast het omliggende weefsel aan, waardoor de doorbloeding en het transport van weefselvloeistof belemmerd raakt. Er zijn veel crèmes tegen cellulite op de markt. Ook sporten en gezond eten is erg belangrijk. Dit heeft allemaal een positief effect, maar biedt meestal geen blijvende oplossing. Een behandeling die aanvullend kan zijn is endermologie. Dit is een diepe, mechanische bindweefselmassage tegen plaatselijke vetophopingen en cellulite.

Wat is endermologie tegen cellulite?

Bij endermologie wordt de huid met een LPG apparaat via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. De weefselblokkades worden opgeheven doordat deze beweging voortdurend wordt uitgevoerd. Er ontstaat dan een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. Bij deze behandeling tegen cellulite worden bloed- en lymfecirculatie extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden.

Hoe verloopt de nazorg van een behandeling tegen cellulite?

Om het resultaat van een endermologie-behandeling in stand te houden, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Wij adviseren altijd om alcohol- en koffiegebruik zo veel mogelijk te matigen, veel water te drinken, gezond te eten en regelmatig te sporten, bij voorkeur binnen zes uur na de behandeling.

Mogelijke reacties op de behandeling kunnen blauwe plekken, vermoeidheid, tintelend gevoel in de benen en veel plassen zijn. Deze reacties zijn niet hinderlijk en trekken vanzelf weer weg.

Wat zijn de risico’s van een behandeling tegen cellulite?

Endermologie is in principe diepe bindweefselmassage die met apparatuur wordt uitgevoerd. Na meerdere behandelingen trekt de huid strakker doordat de collageen en elastine vezels van de huid worden geactiveerd.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is verschillend per persoon. In principe zitten er geen risico’s aan de behandelingen. Wel kan de huid in enkele gevallen blauwe plekken vertonen. Die zijn van tijdelijke aard.

Wat is het resultaat van endermologie tegen cellulite?

Endermologie zorgt voor een verhoogde vorming van collageen- en elastinevezels, waardoor de huidstructuur weer beter gemaakt wordt. De huid wordt hierdoor steviger, soepeler, gladder en dus ook weer gezonder.

Bekijk resultaten

Wat kost endermologie tegen cellulite?

De kosten per endermologie-behandeling zijn € 67,50. Er zijn ook pakketten waarmee de kosten per behandeling lager zijn.

BehandelingenPrijs
Per behandeling€ 67,50
8 behandelingen€ 525,-
15 behandelingen€ 925,-

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van endermologie?

In de meeste gevallen zal endermologie ingezet worden in de vorm van een kuur. Deze zal minimaal acht tot vijftien behandelingen in beslag nemen, afhankelijk van de conditie van jouw huid. Hierna raden wij aan om gemiddeld een keer per maand langs te komen om het gewenste resultaat te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de endermologie-behandeling aan?

Wanneer het gewenste resultaat bereikt is raden wij aan om de behandelingen op ‘onderhoudsbasis’ te blijven toepassen om het in stand te houden. De frequentie zal per persoon verschillen, maar dit zal gemiddeld een keer per maand zijn.

Mag ik na de endermologie-behandeling de zon in?

Ja, na een endermologie-behandeling kan je gewoon de zon in. Toch raden we altijd aan om je goed in te smeren met een zonnebrand met minimaal factor 30, ook wanneer de zon niet schijnt om de huid te beschermen.

Waarom wordt endermologie afgeraden na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling is het belangrijk dat de huid de kans krijgt te herstellen en zich weer te hechten. Tijdens een endermologie-behandeling wordt de huid omhoog getrokken om een betere doorbloeding te stimuleren. Wanneer dit wordt gedaan na een liposuctie-behandeling kan de huid onvoldoende herstellen en hechten.

Wordt endermologie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult