De kliniek

Cellulite

Wilt u van uw cellulite af?

Waarschijnlijk heeft u er ook last van. Ongeveer 90 procent van de vrouwen heeft namelijk cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Als u het heeft, bent u er meestal niet blij mee.

Een behandeling tegen cellulite

U vindt deze onschuldige aandoening waarschijnlijk ontsierend en u heeft liever een mooi glad huidje.  Cellulite komt meestal voor op de bovenbenen en billen en wordt veroorzaakt door vrouwelijke hormonen. Gelukkig is er iets te doen tegen cellulite. Daarvoor kunt u bij onze huidtherapeuten terecht.

Wat is het resultaat van endermologie tegen cellulite?

Endermologie zorgt voor een verhoogde vorming van collageen- en elastinevezels, waardoor de huidstructuur weer beter gemaakt wordt. De huid wordt hierdoor steviger, soepeler, gladder en dus ook weer gezonder.

Wat kost endermologie tegen cellulite?

De kosten per endermologie-behandeling zijn € 67,50. Er zijn ook pakketten waarmee de kosten per behandeling lager zijn.

BehandelingenPrijs
Per behandeling€67,50
8 behandelingen€525,-
15 behandelingen€925,-

Hoe gaat een behandeling tegen cellulite?

Cellulite wordt veroorzaakt door het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Oestrogeen zorgt voor veel opslag in de vetcellen en voor losser bindweefsel. Dit tast het omliggende weefsel aan, waardoor de doorbloeding en het transport van weefselvloeistof belemmerd raakt. Er zijn veel crèmes tegen cellulite op de markt. Ook sporten en gezond eten is erg belangrijk. Dit heeft allemaal een positief effect, maar biedt meestal geen blijvende oplossing. Een behandeling die aanvullend kan zijn is endermologie. Dit is een diepe, mechanische bindweefselmassage tegen plaatselijke vetophopingen en cellulite.

Wat is endermologie tegen cellulite?

Bij endermologie wordt de huid met een LPG apparaat via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. De weefselblokkades worden opgeheven doordat deze beweging voortdurend wordt uitgevoerd. Er ontstaat dan een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. Bij deze behandeling tegen cellulite worden bloed- en lymfecirculatie extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden.

Hoe verloopt de nazorg van een behandeling tegen cellulite?

Om het resultaat van een endermologie-behandeling in stand te houden, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Wij adviseren altijd om alcohol- en koffiegebruik zo veel mogelijk te matigen, veel water te drinken, gezond te eten en regelmatig te sporten, bij voorkeur binnen zes uur na de behandeling.

Mogelijke reacties op de behandeling kunnen blauwe plekken, vermoeidheid, tintelend gevoel in de benen en veel plassen zijn. Deze reacties zijn niet hinderlijk en trekken vanzelf weer weg.

Wat zijn de risico’s van een behandeling tegen cellulite?

Endermologie is in principe diepe bindweefselmassage die met apparatuur wordt uitgevoerd. Na meerdere behandelingen trekt de huid strakker doordat de collageen en elastine vezels van de huid worden geactiveerd.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is verschillend per persoon. In principe zitten er geen risico’s aan de behandelingen. Wel kan de huid in enkele gevallen blauwe plekken vertonen. Die zijn van tijdelijke aard.

Gratis consult voor een behandeling tegen cellulite?

Elke huidbehandeling begint met een gratis en vrijblijvend consult. De huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Zij analyseren het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk zal gaan. U kunt tijdens dit consult ook al uw vragen stellen.

Afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Bel naar 076 – 542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Maak een afspraak