Totaal
9.0
860 reviews

Haartransplantatie vrouwen

Haartransplantatie bij vrouwen komt vaker voor dan veel mensen denken. Maar liefst 40% van de vrouwen van 40 jaar heeft in meer of mindere mate last van haaruitval. Omdat een vorm van kaalheid bij dames minder vaak voorkomt dan bij mannen, is het schaamtegevoel immens. Gelukkig bestaat er ook haartransplantatie voor vrouwen.

Veelvoorkomende probleemgebieden bij vrouwen

Mannen krijgen vaak al op jonge leeftijd last van haaruitval. Vaak begint dit met inhammen en later komt daar vaak een kalende kruin bij totdat ze (op de haarkrans na) helemaal kaal worden.

Haarverlies bij dames verloopt volgens een ander patroon. Zij krijgen op latere leeftijd diffuus haar. Op de kruin wordt het haar dunner en dit verschijnsel trekt langzaam naar voren toe  (of andersom van voor naar achter). De middenscheiding wordt steeds breder. Voor elke haar die uitvalt komt een dunner exemplaar terug en tot slot groeit er op bepaalde plekken helemaal niets meer aan.

Haaruitval bij vrouwen - Ludwig schaal

Oorzaken van haaruitval of dunner haar bij dames

Waar mannen geleidelijk kaal worden, zien we bij vrouwen vaak dunner haar ontstaan. Dit komt vaak door de hormonen. Tijdens de zwangerschap of de menopauze daalt de oestrogeenspiegel. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes krimpen waardoor de haren onvoldoende voeding krijgen om te groeien. Ze sterven vroegtijdig af. Wat ook mee kan spelen is een toename van het mannelijke hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat de rijpere vrouw parten speelt. Dit heeft hetzelfde resultaat tot gevolg. Een haartransplantatie voor vrouwen met dun haar kan een goede oplossing bieden, al moeten we altijd rekening houden met toekomstig verlies van overige haren.

Het resultaat na een haartransplantatie

Het resultaat van een haartransplantatie of haarimplantatie verschilt per persoon. Krullend haar bedekt optisch beter dan dun steil haar. De resultaten van blond en grijs haar op een blanke hoofdhuid zijn optisch beter dan donker haar op een blanke hoofdhuid. Bij inhammen of een lagere haargrens zijn de resultaten altijd goed en geniet u van een levenslange haargroei.

Vrouwen hebben vaak op latere leeftijd te maken met diffuus haar. In dat geval hangt het resultaat sterk af van de gezondheid van het donorgebied dat ook vaak al minder is van kwaliteit. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het probleem verplaatst wordt met een haartransplantatie. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult met de arts worden de verwachtingen besproken zodat u weet wat in uw geval wel en niet haalbaar is. Het geboekte resultaat is blijvend zo lang de haarkrans achterop het hoofd aanwezig is.

Voor en na foto’s van haartransplantaties bij vrouwen

Natuurlijk bent u benieuwd naar de ervaringen van andere dames. Dan begrijpen wij heel goed. Wij laten u binnenkort graag foto’s zien van haartransplantatie bij vrouwen voor en na de behandeling. U kunt ons al mailen of bellen om een link te krijgen naar verschillende voor-na foto’s van vrouwen die een behandeling hebben ondergaan.

De kosten voor haartransplantatie bij vrouwen

De kosten van een haartransplantatie bij vrouwen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal grafts of implantaten dat verplaatst moet worden. Na een gratis kennismakingsgesprek met één van onze samenwerkende artsen weet u exact wat de behandeling gaat kosten. De behandeling kost meestal tussen de € 3000,- en € 6000,- euro. Voor de creatie van wenkbrauwen of wimpers gelden andere tarieven.

Een gratis consult met de arts?

Heeft u last van dunner wordend haar of kale plekken en wilt u hier een oplossing voor vinden? Overweegt u een haartransplantatie en wilt u meer weten van de technieken? Neem dan contact op met ABC Clinic en maak een afspraak voor een gratis consult met één van de samenwerkende artsen. Zij bekijken de conditie van uw hoofdhuid en -haar en beantwoorden al uw vragen over een eventuele behandeling.

Gratis consult