Totaal
9.0
860 reviews

Haartransplantatie kruin

Zowel mannen als vrouwen kunnen op jonge of middelbare leeftijd last krijgen van een kale(nde) kruin. Een haartransplantatie op de kruin is een uitstekende oplossing om dit gebied blijvend van (uw eigen) haar te voorzien.

Haaruitval bij de kruin

Al jong krijgen veel mannen last van inhammen. Op latere leeftijd volgt dan ook haaruitval op de kruin. Echter, ook veel jonge mannen hebben al last van een dunner wordende of kalende kruin. Bij de een betreft het een klein kaal plekje, bij de ander beslaat het een groter gebied. Haar verplaatsen of transplanteren vanuit het donorgebied (de haarkrans) naar deze kalende plek op het achterhoofd is dé oplossing. Ofwel, een haartransplantatie is een mooie en natuurlijke oplossing bij een kale kruin. Wanneer het haar enkel dunner wordt kunnen medicijnen of lotions een oplossing bieden.

Haarzakjes achterop de haarkrans zijn niet gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) en blijft altijd groeien. DHT is dé veroorzaker van erfelijke haaruitval. De hoeveelheid te transplanteren grafts bij de haarimplantatie is afhankelijk van het te vullen gebied en de gewenste haardichtheid. Bij een aanzienlijk kale kruin zijn soms twee behandelingen noodzakelijk.

Haartransplantatie behandeling bij de kruin

Bij een dunner wordende kruin kunt u uitstel van executie vragen met medicijnen, lotions, mesotherapie of een PRP behandeling. Hiermee voedt u de haarwortels en verlengt u de levensduur van de wortel. U voorkomt hiermee erger, maar uiteindelijk moet u eraan geloven. Door het hormoon DHT krimpen de haarzakjes en zijn ze niet langer in staat om de haren vast te houden. In dat geval kunt u kiezen voor een haartransplantatie om uw kruin op te vullen.

Tijdens de FUE behandeling haalt de arts haarzakjes uit het donorgebied die teruggeplaatst worden op de kale kruin. In de haarkrans groeien uw haren deels weer terug en de haren uit de getransplanteerde haarzakjes groeien op de kruin vrolijk verder. Voor deze behandeling is het noodzakelijk dat uw hoofdhaar kortgeschoren wordt (gemillimeterd). Tegenwoordig is het ook mogelijk om een haarbesparende techniek toe te passen waarbij het haar op het achterhoofd (donorgebied) deels wordt kaalgeschoren. Voor mannen en vrouwen met langer haar is dit een oplossing. Er wordt enkel een strook achterop het hoofd kortgeschoren, zodat de lange haren boven op het hoofd deze strook bedekken.

Tijdens een FUT behandeling haalt de arts onder plaatselijke verdoving een stripje hoofdhuid van het achterhoofd weg. Vervolgens worden de haarwortels uit deze strip gehaald en geplaatst op de kruin. Voordeel van deze techniek is dat het hoofdhaar niet kort geschoren hoeft te zijn. Nadeel voor velen is het litteken op het achterhoofd dat zichtbaar is bij een haarlengte van minder dan 1 centimeter. Echter, de FUT-haartransplantatie is een prima methode voor een natuurlijke haartransplantatie.

Het resultaat van een haartransplantatie

Bekijk hier wat resultaten van haartransplantaties. Let wel: omdat ieder mens anders is, zijn resultaten nooit gelijk. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de kwaliteit en de structuur van het haar uit uw haarkrans. Hoe dikker uw haar achterop het hoofd, hoe voller het resultaat zal zijn. Ook geven krullen optisch meer volume dan dun of steil haar.

Ervaringen met haartransplantatie rondom te kruin

Onze samenwerkende artsen gaan altijd voor een natuurlijk en blijvend resultaat. Zij hebben al duizenden mensen geholpen aan een mooi resultaat. Lees hieronder wat ervaringen van mensen die u voor gingen.

Arjan Benning:
“Prachtig waren mijn inhammen vroeger”, zegt de Amsterdamse fotograaf Arjan Benning (48) over zijn eigen kapsel. ,,Maar toen ze elkaar begonnen te raken en mijn kruin kaler werd, kreeg ik het idee om daar wat haar in te laten planten. Dat is wonderbaarlijk goed gelukt. Als ik de foto’s van daarvoor bekijk, zag ik er ouder uit.”

Jorn Kielman haartransplantatieJorn Kielman:
“Nog steeds ben ik blij met mijn haartransplantatie die ik in 1998 onderging. Later heb ik nog een FUE-haartransplantatie ondergaan voor een verdichting en om mijn litteken van de vorige FUT-haartransplantatie te behandelen. Ik heb al meer dan 20 jaar plezier van de ingreep die ik in 1998 onderging, mooi toch!

Voor en na foto’s

Benieuwd naar foto’s van haartransplantatie van de kruin voor en na een behandeling? Binnenkort kunt u hier foto’s vinden. Bedenk wel dat ieder persoon anders is en de resultaten ook per persoon zullen verschillen. Iemand met dik krullend haar zal optisch een mooier of dichter resultaat behalen dan iemand met dun haar.

Kosten haartransplantatie kruin

De kosten van een haartransplantatie van de kruin zijn afhankelijk van de transplantatietechniek, de grootte van de kalende kruin en de gewenste haardichtheid. Tijdens een kennismakingsconsult bekijkt de arts uw kruin en maakt een nauwkeurige analyse van de haarkwaliteit van uw haarkrans. Hij maakt tevens een inschatting hoeveel haarzakjes nodig zijn om uw kruin op te vullen. Daarna kan er een prijs afgegeven worden. Een haartransplantatie kost meestal tussen de € 3000,- en € 6000,-.

Samenwerking artsen haartransplantatie

Op het gebied van haartransplantaties werken wij met verschillende artsen samen. Al deze artsen hebben zich gespecialiseerd in haartransplantaties. Directeur van ABC Clinic, Jorn Kielman, vertelt u er graag meer over en kan een gratis consultafspraak met een van de artsen aanbieden. Deze consulten vinden vooralsnog plaats in de kliniek van de artsen in Nederland of België. Jorn Kielman onderging sinds 1998 twee haartransplantaties (FUT en FUE) en een littekencorrectie en kan u alles vertellen over de verschillende haartransplantatie technieken, haarklinieken en -artsen in Nederland en België. Het feit dat hij zelf ooit cliënt is geweest én als Bedrijfskundige afgestudeerd is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met als scriptieonderwerp ‘Dimensies van tevredenheid van mensen die een cosmetische ingreep ondergaan,’ heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij in 2010 ABC Clinic is gestart.

Een afspraak met een arts inplannen?

Overweegt u een haartransplantatie en wilt u meer weten van de FUE behandeling of een andere techniek? Neem dan contact op met ABC Clinic en maak een afspraak voor een gratis consult met één van de samenwerkende artsen. Zij bekijken de conditie van uw hoofdhuid en -haar en beantwoorden al uw vragen over een eventuele behandeling.

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee, een haartransplantatie wordt als niet pijnlijk ervaren omdat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt. Het gebied dat wordt behandeld wordt altijd vooraf goed verdoofd, deze prikjes voel je wel, al valt dit reuze mee qua pijn.

Hoeveel grafts zijn er nodig voor mijn haartransplantatie?

Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het gebied dat behandeld wordt. Bij weinig haarverlies zal er minder noodzakelijk zijn dan wanneer u veel haarverlies heeft. Ook de kwaliteit van uw donorgebied speelt mee. Dikte en kleur van de haren van het donorgebied spelen ook mee. Dit verschilt dus per persoon.

Ik heb in het verleden een haartransplantatie gehad, kan ik alsnog behandeld worden?

Een volgende haartransplantatie is geen probleem, mits de kwaliteit achterop het hoofd goed genoeg is. Ook is het belangrijk dat uw hoofdhuid en het donorgebied voldoende tijd hebben gehad om te herstellen van een vorige behandeling. Een nieuwe haartransplantatie kan ongeveer 12 maanden na een vorige behandeling worden uitgevoerd. Daarnaast is het niet uitzonderlijk dat een haartransplantatie in meerdere sessies wordt uitgevoerd. Dit wordt met u besproken tijdens uw gratis consultgesprek.

Ik verf mijn haren regelmatig. Is dit een belemmering voor een haartransplantatie?

Het verven van uw haren is geen belemmering voor uw behandeling.

Is een haartransplantatie onder plaatselijke of algehele verdoving?

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. U bent dus gewoon wakker tijdens uw behandeling.

Kan ik een natuurlijk resultaat verwachten na de haartransplantatie?

De grafts worden met uiterste precisie individueel teruggeplaatst. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de natuurlijke groeirichting van uw haren. Hierdoor kunt u altijd een natuurlijk resultaat verwachten.

Gratis consult