Totaal
9.0
860 reviews

FUT haartransplantatie (strip-methode)

FUT haartransplantatie is net als de FUE haartransplantatie een veilige en beproefde methode om kale(nde) plekken op het hoofd blijvend van haar te voorzien.

Wat is een FUT-haartransplantatie

FUT-haartransplantatie staat voor Follicular Unit Transplantation. Bij deze methode wordt er haar uit de haarkrans achterop het hoofd verplaatst naar een andere kale(nde) plek op het hoofd. Dit gebeurt door een reepje hoofdhuid achterop het hoofd te verwijderen en de benodigde haarfollikels uit dit reepje te verwijderen en terug te plaatsen op een andere kale(nde) plek op het hoofd, bijvoorbeeld bij de inhammen of op de kruin.

Hoe werkt de FUT haartransplantatie techniek?

Bij de FUT-haartransplantatie haalt de arts onder plaatselijke verdoving een reepje hoofdhuid van het achterhoofd (de haarkrans) weg. Deze haarkrans achterop het hoofd bevat de haarfollikels die gebruikt worden om de kale plekken te voorzien van haar. Onder een microscoop wordt het reepje huid geprepareerd door een team van assistenten.

De arts maakt incisies in het gebied waar de haren moeten komen en vervolgens worden de haren met haarwortels naar de gewenste plek (inhammen/kruin) getransplanteerd. Hier blijven ze altijd groeien, want de haarzakjes op de haarkrans zijn ongevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat kaalheid veroorzaakt.

De haarwortels die van de haarkrans afkomen groeien uw hele leven dus gewoon verder op de plek waar ze naartoe getransplanteerd zijn (mits de haarkrans behouden blijft natuurlijk). Zodra de haarkrans haren definitief gaat verliezen kunnen de haren die verplaatst zijn ook uitvallen. Echter, meestal is er dan sprake van een ziekte of is er een chemokuur ondergaan.

Wat is het verschil met een FUE-behandeling

Tijdens de FUE-methode worden de haren 1 voor 1 verwijderd. Hiervoor is het noodzakelijk om het hoofdhaar kaal te scheren. Bij de FUT-haartransplantatie is dit niet nodig omdat hierbij onder lokale verdoving een reepje huid weggenomen wordt op het achterhoofd. Dit betekent dat er bij de FUT-behandeling een litteken ontstaat dat zichtbaar is van oor tot oor wanneer het haar kort wordt gedragen. Bij de FUE behandeling zijn géén littekens zichtbaar.

Het resultaat na een FUT-haartransplantatie

Na de FUT-behandeling vallen de getransplanteerde haartjes eerst uit, maar wees niet bang, ze komen terug. Na een twee tot vier maanden beginnen de nieuwe haartjes krachtig te groeien. Een jaar na de behandeling is het getransplanteerde haar volgroeid en opgenomen door het omliggende haar. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de kwaliteit en de structuur van het haar op de haarkrans. Krullend haar geeft meer volume dan steil haar. Het resultaat is blijvend, net zoals bij de FUE methode.

Ervaringen

Bent u op zoek naar ervaringen van haartransplantatie? Binnenkort vindt u hier een aantal mensen die behandeld zijn met een FUT haartransplantatie en die er graag over vertellen. Op de site van onze samenwerkende artsen vindt u meer ervaringen. Neem hiervoor contact op met ABC Clinic. U kunt vragen naar Jorn Kielman.

Voor en na foto’s

Binnenkort vindt u hier voor- en na foto’s van mannen en vrouwen die een FUT-haartransplantatie hebben ondergaan.

Arjan Benning:
“Prachtig waren mijn inhammen vroeger”, zegt de Amsterdamse fotograaf Arjan Benning (48) over zijn eigen kapsel. ,,Maar toen ze elkaar begonnen te raken en mijn kruin kaler werd, kreeg ik het idee om daar wat haar in te laten planten. Dat is wonderbaarlijk goed gelukt. Als ik de foto’s van daarvoor bekijk, zag ik er ouder uit.”

Jorn Kielman haartransplantatieJorn Kielman:
“Nog steeds ben ik blij met mijn haartransplantatie die ik in 1998 onderging. Later heb ik nog een FUE-haartransplantatie ondergaan voor een verdichting en om mijn litteken van de vorige FUT-haartransplantatie te behandelen. Ik heb al meer dan 20 jaar plezier van de ingreep die ik in 1998 onderging, mooi toch!

Kosten FUT-haartransplantatie

De FUT haartransplantatie kosten hangen af van de transplantatietechniek, de grootte van het gebied, het aantal grafts en de gewenste haardos. Een behandeling kost tussen de 3000 en 6000 euro. Tijdens een consult bekijkt de arts naar uw haarsituatie en zal dan ook de kosten met u bespreken.

Samenwerking artsen haartransplantatie

Op het gebied van haartransplantaties werken wij met verschillende artsen samen. Al deze artsen hebben zich gespecialiseerd in haartransplantaties. Directeur van ABC Clinic, Jorn Kielman, vertelt u er graag meer over en kan een gratis consultafspraak met een van de artsen aanbieden. Deze consulten vinden vooralsnog plaats in de kliniek van de artsen in Nederland of België. Jorn Kielman onderging sinds 1998 twee haartransplantaties (FUT en FUE) en een littekencorrectie en kan u alles vertellen over de verschillende haartransplantatie technieken, haarklinieken en -artsen in Nederland en België. Het feit dat hij zelf ooit cliënt is geweest én als Bedrijfskundige afgestudeerd is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met als scriptieonderwerp ‘Dimensies van tevredenheid van mensen die een cosmetische ingreep ondergaan,’ heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij in 2010 ABC Clinic is gestart.

Alternatieve behandelingen tegen haartuitval

De artsen met wie wij samenwerken passen twee verschillende technieken toe voor een haartransplantatie. Naast de FUT haartransplantatie, passen de artsen ook de FUE haartransplantatie toe.

Bij beide technieken is het mogelijk om na de transplantatie te kiezen voor een aantal mesotherapie behandelingen. Hiermee voedt u de nieuwe haarwortel met vitamines, enzymen en hyaluronzuur zodat de wortels sneller en sterkere haren voortbrengt op de nieuwe plek. Ook PRP-behandelingen worden vaak toegepast na een haartransplantatie. In plaats van een cocktail aan vitamines injecteert de arts lichaamseigen bloedplasma onder de hoofdhuid om de haarzakjes de benodigde groeifactoren mee te geven.

Een gratis consult met de arts?

Overweegt u haartransplantatie en wilt u meer weten van de FUT behandeling of een andere techniek? Neem dan contact op met ABC Clinic en maak een afspraak bij een van onze samenwerkende artsen. We vertellen u er graag meer over.

Gratis consult