De kliniek

FUT haartransplantatie (strip-methode)

FUT haartransplantatie is net als de FUE haartransplantatie een veilige en beproefde methode om kale(nde) plekken op het hoofd blijvend van haar te voorzien.

Wat is een FUT-haartransplantatie

FUT-haartransplantatie staat voor Follicular Unit Transplantation. Bij deze methode wordt er haar uit de haarkrans achterop het hoofd verplaatst naar een andere kale(nde) plek op het hoofd. Dit gebeurt door een reepje hoofdhuid achterop het hoofd te verwijderen en de benodigde haarfollikels uit dit reepje te verwijderen en terug te plaatsen op een andere kale(nde) plek op het hoofd, bijvoorbeeld bij de inhammen of op de kruin.

Hoe werkt de FUT haartransplantatie techniek?

Bij de FUT-haartransplantatie haalt de arts onder plaatselijke verdoving een reepje hoofdhuid van het achterhoofd (de haarkrans) weg. Deze haarkrans achterop het hoofd bevat de haarfollikels die gebruikt worden om de kale plekken te voorzien van haar. Onder een microscoop wordt het reepje huid geprepareerd door een team van assistenten.

De arts maakt incisies in het gebied waar de haren moeten komen en vervolgens worden de haren met haarwortels naar de gewenste plek (inhammen/kruin) getransplanteerd. Hier blijven ze altijd groeien, want de haarzakjes op de haarkrans zijn ongevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat kaalheid veroorzaakt.

De haarwortels die van de haarkrans afkomen groeien uw hele leven dus gewoon verder op de plek waar ze naartoe getransplanteerd zijn (mits de haarkrans behouden blijft natuurlijk). Zodra de haarkrans haren definitief gaat verliezen kunnen de haren die verplaatst zijn ook uitvallen. Echter, meestal is er dan sprake van een ziekte of is er een chemokuur ondergaan.

Wat is het verschil met een FUE-behandeling

Tijdens de FUE-methode worden de haren 1 voor 1 verwijderd. Hiervoor is het noodzakelijk om het hoofdhaar kaal te scheren. Bij de FUT-haartransplantatie is dit niet nodig omdat hierbij onder lokale verdoving een reepje huid weggenomen wordt op het achterhoofd. Dit betekent dat er bij de FUT-behandeling een litteken ontstaat dat zichtbaar is van oor tot oor wanneer het haar kort wordt gedragen. Bij de FUE behandeling zijn geen littekens zichtbaar.

Het resultaat na een FUT-haartransplantatie

Na de FUT-behandeling vallen de getransplanteerde haartjes eerst uit, maar wees niet bang, ze komen terug. Na een twee tot vier maanden beginnen de nieuwe haartjes krachtig te groeien. Een jaar na de behandeling is het getransplanteerde haar volgroeid en opgenomen door het omliggende haar. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de kwaliteit en de structuur van het haar op de haarkrans. Krullend haar geeft meer volume dan steil haar. Het resultaat is blijvend, net zoals bij de FUE methode.

Ervaringen

Bent u op zoek naar ervaringen van haartransplantatie? Binnenkort vindt u hier een aantal mensen die behandeld zijn met een FUT haartransplantatie en die er graag over vertellen.

Voor en na foto’s

Binnenkort vindt u hier voor- en na foto’s van mannen en vrouwen die een FUT-haartransplantatie hebben ondergaan.

Kosten FUT-haartransplantatie

De FUT haartransplantatie kosten hangen af van de transplantatietechniek, de grootte van het gebied, het aantal grafts en de gewenste haardos. Een behandeling kost tussen de 4000 en 8000 euro. Tijdens een consult bekijkt de arts naar uw haarsituatie en zal dan ook de kosten met u bespreken.

Alternatieve behandelingen tegen haartuitval

ABC Clinic past twee verschillende technieken toe voor een haartransplantatie. Naast de FUT haartransplantatie, past dr. Alekseev ook de FUE haartransplantatie toe. Hierbij haalt hij een dun plakje hoofdhuid weg vanaf de haarkrans om vervolgens de haarzakjes over te zetten op de gewenste plek op het hoofd (inhammen/kruin).

Bij beide technieken is het mogelijk om na de transplantatie te kiezen voor een aantal mesotherapie behandelingen. Hiermee voedt u de nieuwe haarwortel met vitamines, enzymen en hyaluronzuur zodat de wortels sneller en sterkere haren voortbrengt op de nieuwe plek. Ook PRP-behandelingen worden vaak toegepast na een haartransplantatie. In plaats van een cocktail aan vitamines injecteert de arts lichaamseigen bloedplasma onder de hoofdhuid om de haarzakjes de benodigde groeifactoren mee te geven.

Een afspraak bij ABC Clinic inplannen

Overweegt u haartransplantatie en wilt u meer weten van de FUT behandeling of een andere techniek? Neem dan contact op met ABC Clinic en maak een afspraak. Dr. Alekseev bekijkt graag gratis en vrijblijvend de conditie van uw hoofdhuid en haar en beantwoordt al uw vragen met plezier.

Online inplannen
Maak een afspraak