Totaal
9.0
860 reviews

FUE haartransplantatie

De FUE-haartransplantatie is een veilige en beproefde methode om kale(nde) plekken op het hoofd blijvend van haar te voorzien.

Wat betekent FUE?

De FUE haartransplantatie is een veel toegepaste en succesvolle microchirurgische haartransplantatiebehandeling. FUE betekent ‘Follicular Unit Extraction’. Dit wil zeggen dat haarwortels één voor één worden verwijderd op het achterhoofd en worden getransplanteerd naar kale(nde) plekken op het hoofd.

Hoe werkt de FUE haartransplantatie methode?

Bij de FUE-methode haalt de arts de haarwortels uit de haarkrans achterop het hoofd. Deze haarkrans wordt ook wel het donorgebied genoemd en is voorzien van haren die ongevoelig zijn voor het hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Één voor één worden deze haarwortels verwijderd (geëxtraheerd) met een minuscuul hol naaldje van 0.6/0.8 mm. Vervolgens worden er kleine incisies gemaakt in de kale of kalende zone waar de haren vervolgens in teruggeplaatst worden.

Dit alles wordt met uiterste precieze gedaan zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. Alle haarwortelgroepjes (grafts genoemd) worden dus zonder hechting naar de gewenste plek op het hoofd overgebracht, ofwel getransplanteerd.

De haarzakjes op de haarkrans achterop het hoofd zijn immuun voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat verantwoordelijk is voor kaalheid. De haarwortels uit het donorgebied (de haarkrans), groeien dus gewoon verder op de plek waar ze naartoe getransplanteerd zijn. Achter op het hoofd kunnen de de haarwortels weer een haar produceren, maar in veel gevallen zal er een minuscuul wit plekje (littekentje) te zien zijn.

Wat is het verschil met een FUT-behandeling?

Bij de FUE-methode is het nodig het hoofd achterop kaal te scheren, bij de FUT haartransplantatie is dit niet nodig. Bij de FUT-methode wordt er onder lokale verdoving een reepje huid weggenomen op het achterhoofd. Dit betekent dat er bij de FUT behandeling een litteken ontstaat dat zichtbaar is wanneer het haar korter is dan 1 centimeter. Bij de FUE behandeling zijn géén littekens zichtbaar. Bij de FUT methode zijn vaak ook meer grafts per keer te transplanteren.

Het resultaat na een behandeling

Na de FUE-behandeling zullen de getransplanteerde haren eerst binnen twee weken uitvallen, maar wees niet bang; de haarwortel zit stevig op zijn plaats en gaat weer krachtige haren produceren. Na twee tot drie maanden zullen de eerste haren ook zichtbaar zijn. U moet voor het eindresultaat wel even geduld hebben omdat na 12 tot 14 maanden pas het getransplanteerde haar volgroeid is en het eindresultaat zichtbaar zal zijn. Het resultaat van een FUE-haartransplantatie zorgt net als bij de FUT methode voor een blijvend resultaat. De getransplanteerde haren zullen dus niet meer uitvallen zolang de haarkrans achterop het hoofd behouden blijft. Mocht er in de toekomst sprake zijn van haaruitval in de haarkrans dan kunnen wij niet garanderen dat de getransplanteerde haren blijven groeien. Echter, wanneer haren uit de haarkrans uitvallen is er vaak een ziekte in het spel (alopecia areata of alopecia totalis) of ondergaan mensen een chemokuur.

Ervaringen van FUE haartransplantatie

Bent u op zoek naar ervaringen van haartransplantatie? We hebben een aantal mensen behandeld met een FUE haartransplantatie die er graag over vertellen.

Arjan Benning:
“Prachtig waren mijn inhammen vroeger”, zegt de Amsterdamse fotograaf Arjan Benning (48) over zijn eigen kapsel. ,,Maar toen ze elkaar begonnen te raken en mijn kruin kaler werd, kreeg ik het idee om daar wat haar in te laten planten. Dat is wonderbaarlijk goed gelukt. Als ik de foto’s van daarvoor bekijk, zag ik er ouder uit.”

Jorn Kielman haartransplantatieJorn Kielman:
“Nog steeds ben ik blij met mijn haartransplantatie die ik in 1998 onderging. Later heb ik nog een FUE-haartransplantatie ondergaan voor een verdichting en om mijn litteken van de vorige FUT-haartransplantatie te behandelen. Ik heb al meer dan 20 jaar plezier van de ingreep die ik in 1998 onderging, mooi toch!

Kosten FUE-haartransplantatie

De FUE haartransplantatie kosten hangen af van de transplantatietechniek, de grootte van het gebied, het aantal ‘grafts’ en de gewenste haardos. Een gemiddelde haartransplantatie kost tussen de 4000 en 6000 euro. Een consult is noodzakelijk om u de juiste offerte te kunnen geven. Dit consult met de arts is gratis en vrijblijvend.

Samenwerking artsen haartransplantatie

Op het gebied van haartransplantaties werken wij met verschillende artsen samen. Al deze artsen hebben zich gespecialiseerd in haartransplantaties. Directeur van ABC Clinic, Jorn Kielman, vertelt u er graag meer over en kan een gratis consultafspraak met een van de artsen aanbieden. Deze consulten vinden vooralsnog plaats in de kliniek van de artsen in Nederland of België. Jorn Kielman onderging sinds 1998 twee haartransplantaties (FUT en FUE) en een littekencorrectie en kan u alles vertellen over de verschillende haartransplantatie technieken, haarklinieken en -artsen in Nederland en België. Het feit dat hij zelf ooit cliënt is geweest én als Bedrijfskundige afgestudeerd is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij in 2010 ABC Clinic is gestart. Zijn scriptie schreef hij bij een gerenommeerde haarkliniek en ging over de ‘Dimensies van tevredenheid van mensen die een cosmetische ingreep ondergaan.’

Alternatieve behandelingen tegen haaruitval

De artsen met wie wij samenwerken passen verschillende technieken toe voor een haartransplantatie. Naast FUE haartransplantatie zijn wij ook gespecialiseerd in de FUT haartransplantatie. Hierbij haalt de arts onder plaatselijke verdoving een dun reepje hoofdhuid weg van de haarkrans om vervolgens de haarzakjes over te zetten naar de gewenste plek op het hoofd. Opvallend is dat vrijwel iedereen tegenwoordig een sterke voorkeur heeft voor de FUE-haartransplantatie.

Bij beide haartransplantatietechnieken is het overigens raadzaam om na de transplantatie te kiezen voor een aantal mesotherapie behandelingen of PRP-behandelingen. Hiermee voedt u de nieuwe haarwortel met vitamines, enzymen en hyaluronzuur zodat deze sneller en sterkere haren voortbrengt op de nieuwe plek.

Een afspraak met een arts inplannen?

Overweegt u een haartransplantatie en wilt u meer weten van de FUE behandeling of een andere techniek? Neem dan contact op met ABC Clinic en maak een afspraak voor een gratis consult met één van de samenwerkende artsen. Zij bekijken de conditie van uw hoofdhuid en -haar en beantwoorden al uw vragen over een eventuele behandeling.

Gratis consult