Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het gebied dat behandeld wordt. Bij weinig haarverlies zal er minder noodzakelijk zijn dan wanneer u veel haarverlies heeft. Ook de kwaliteit van uw donorgebied speelt mee. Dikte en kleur van de haren van het donorgebied spelen ook mee. Dit verschilt dus per persoon.
De grafts worden met uiterste precisie individueel teruggeplaatst. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de natuurlijke groeirichting van uw haren. Hierdoor kunt u altijd een natuurlijk resultaat verwachten.
Nee, een haartransplantatie wordt als niet pijnlijk ervaren omdat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt. Het gebied dat wordt behandeld wordt altijd vooraf goed verdoofd, deze prikjes voel je wel, al valt dit reuze mee qua pijn.
Wij adviseren u om de eerste nachten op uw rug te slapen. Hierdoor kunnen de geïmplanteerde haren het kussen niet raken. Daarnaast is het advies om het hoofd wat hoger te leggen om de zwelling goed te laten wegzakken.
U mag de eerste twee weken na de behandeling niet sporten. Dit adviseren wij omdat u géén druk op het hoofd mag zetten. Na een week mag u weer lichte sporten uitvoeren (denk hierbij aan fietsen of hardlopen). Pas na een maand kunt u weer starten met contactsporten, zwemmen en sauna. Dit adviseren wij u omdat er door het sporten vuil in de wondjes kan komen en omdat ook zweet invloed heeft op het herstel.
Het is mogelijk om naar het toilet te gaan tussen de behandeling door. Geef dit wel op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. U bent dus gewoon wakker tijdens uw behandeling.
Het verven van uw haren is geen belemmering voor uw behandeling.
Omdat het enige tijd duurt voordat uw hormonen weer rustig zijn en hormonen invloed hebben op haaruitval, raden wij u aan om pas 2 jaar na de bevalling een haartransplantatie te ondergaan.
Na een haartransplantatie is het belangrijk dat het donorgebied én het behandelde gebied voldoende tijd krijgen om volledig te herstellen. Daarom raden wij altijd aan om 12 maanden te wachten voordat u een vervolgbehandeling ondergaat.
Een volgende haartransplantatie is geen probleem, mits de kwaliteit achterop het hoofd goed genoeg is. Ook is het belangrijk dat uw hoofdhuid en het donorgebied voldoende tijd hebben gehad om te herstellen van een vorige behandeling. Een nieuwe haartransplantatie kan ongeveer 12 maanden na een vorige behandeling worden uitgevoerd. Daarnaast is het niet uitzonderlijk dat een haartransplantatie in meerdere sessies wordt uitgevoerd. Dit wordt met u besproken tijdens uw gratis consultgesprek.
Een haartransplantatie is bij ABC Clinic vanaf 18 jaar mogelijk.
Wanneer kaalheid het gevolg is van een gezondheidskwestie, dan kan het voorkomen dat uw haartransplantatie vergoed wordt. Wanneer haaruitval erfelijk is dan zal de haartransplantatie niet vergoed wordt.
Het verschil is de manier waarop de behandeling wordt uitgevoerd. De FUT-methode staat ook wel bekend als de strip-methode. Hierbij wordt er een reepje hoofdhuid van de haarkrans verwijderd. Bij de FUE-methode worden de grafts direct uit de hoofdhuid gehaald (extractie). Op de pagina’s van de behandelingen vindt u meer informatie over het verschil tussen beide behandelingen.
Nee, haaruitval komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. 20% van de mannen heeft op 20-jarige leeftijd van erfelijke haaruitval, 40% op zijn 40e en 70% op zijn 70e. Bij vrouwen ligt dit percentage lager. Echter, 40% van de vrouwen heeft last van haaruitval na haar 40e. Mannen krijgen veelal te maken met inhammen of een kalende kruin, bij vrouwen is er veelal sprake van een diffuse vorm van haaruitval. Ook zijn er vrouwen die ontevreden zijn over hun haarlijn en deze graag lager willen hebben. Voor vrouwen is het nog een taboe om last te hebben van haaruitval. Gelukkig zijn kale(nde) plekken veroorzaakt door erfelijke haaruitval tegenwoordig goed te behandelen met een haartransplantatie.