Totaal
9.0
860 reviews

Haarimplantaten

Als u een haarimplantatie overweegt komt u onder meer begrippen tegen zoals graft, haarimplantaat, haarwortel en haar follikel. Veel begrippen worden door elkaar gebruikt, dit kan het voor u lastig maken om u te oriënteren. Daarom vinden wij het belangrijk om u te vertellen dat al deze woorden dezelfde betekenis hebben.

Wat zijn haarimplantaten?

Een haarimplantaat is een haarwortel waar 1 á 4 haren uit groeien. Dit noemen we een graft of haarfollikel. Wie kiest voor een haartransplantatie laat haarimplantaten verplaatsen van de haarkrans naar een andere plek op het hoofd (bijvoorbeeld naar de inhammen of op de kruin).

Hoe werken haarimplantaten?

Erfelijke kaalheid ontstaat door een te veel aan het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Hierdoor krimpen de haarzakjes en krijgen de haren niet voldoende voeding. Ze sterven vroegtijdig af. Haarimplantatie is het enige wat nog helpt. De vraag is dan natuurlijk: ‘Hoe werken haarimplantaten?’ Simpel: De haarzakjes uit de haarkrans zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en blijven levenslang groeien. De haarzakjes uit de haarkrans verplaatsen we naar een plek waar u (extra) haar wenst. Daar groeien haarimplantaten gewoon verder.

Haarimplantaten aanbrengen middels een haartransplantatie

Er zijn verschillende technieken van haartransplantatie. Bij FUE haartransplantatie halen we haarzakjes uit de haarkrans die we verplaatsen naar plekken waar minder of geen haar meer groeit. Bij de FUT behandeling snijden we een reepje hoofdhuid van het achterhoofd en verplaatsen we de haarzakjes.

Om de haarzakjes een zachte landing te geven, is mesotherapie voor het haar een oplossing. De haarwortels krijgen een cocktail van mineralen, vitaminen en hyaluronzuur toegediend zodat we ze een zo goed mogelijke voedingsbodem bieden. Deze injecties in de hoofdhuid stimuleren de haargroei.

Via een PRP behandeling van het haar injecteren we uw bloedplasma onder uw hoofdhuid. Bloedplasma is namelijk rijk aan lichaamseigen groeifactoren en voedingsstoffen en verlengt daardoor de levensduur van het haarzakje waardoor u haartuitval tegengaat.

De kosten van haarimplantaten

De haarimplantaat kosten variëren. De prijs is afhankelijk van het de transplantatiemethode, het te behandelen gebied en het aantal grafts. Een haartransplantatie kost tussen de € 3000 en € 6000,-.

Resultaat en ervaringen haarimplantaten

De resultaten van een haartransplantatie zorgen voor een zelfverzekerder en gelukkiger mens. Ieder mens is anders dus ieder resultaat is anders. Het is maar net wat de kwaliteit en de structuur van uw haarkrans is. Wij hebben een aantal ervaringsverhalen op een rij gezet, zodat u een beeld krijgt van wat u kunt verwachten.

Arjan Benning:
“Prachtig waren mijn inhammen vroeger”, zegt de Amsterdamse fotograaf Arjan Benning (48) over zijn eigen kapsel. ,,Maar toen ze elkaar begonnen te raken en mijn kruin kaler werd, kreeg ik het idee om daar wat haar in te laten planten. Dat is wonderbaarlijk goed gelukt. Als ik de foto’s van daarvoor bekijk, zag ik er ouder uit.”

Jorn Kielman haartransplantatie

Jorn Kielman:
“Nog steeds ben ik blij met mijn haartransplantatie die ik in 1998 onderging. Later heb ik nog een FUE-haartransplantatie ondergaan voor een verdichting en om mijn litteken van de vorige FUT-haartransplantatie te behandelen. Ik heb al meer dan 20 jaar plezier van de ingreep die ik in 1998 onderging, mooi toch!

Samenwerking artsen haarimplantaten

Op het gebied van haartransplantaties werken wij met verschillende artsen samen. Al deze artsen hebben zich gespecialiseerd in haartransplantaties. Directeur van ABC Clinic, Jorn Kielman, vertelt u er graag meer over en kan een gratis consultafspraak met een van de artsen aanbieden. Deze consulten vinden vooralsnog plaats in de kliniek van de artsen in Nederland of België. Jorn Kielman onderging sinds 1998 twee haartransplantaties (FUT en FUE) en een littekencorrectie en kan u alles vertellen over de verschillende haartransplantatie technieken, haarklinieken en -artsen in Nederland en België. Het feit dat hij zelf ooit cliënt is geweest én als Bedrijfskundige afgestudeerd is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met als scriptieonderwerp ‘Dimensies van tevredenheid van mensen die een cosmetische ingreep ondergaan,’ heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij in 2010 ABC Clinic is gestart.

Een afspraak met een arts?

Bent u geïnteresseerd in een haartransplantatie neem dan vrijblijvend contact op met ABC Clinic. U maakt een afspraak met één van onze samenwerkende artsen. Zij beantwoorden uw vragen en bekijken graag uw hoofdhuid en haarkwaliteit om de behandeling te adviseren die het beste bij uw situatie past.

Gratis consult